Modernisering nautische software

terug
Modernisering nautische software

“De software waar jullie nu mee werken wordt stopgezet”. Deze boodschap kreeg een nautische dienstverlener uit de Rotterdamse haven van zijn software leverancier. De (MS DOS) software die zij jarenlang gebruikten was essentieel voor het functioneren van de planningsafdeling. Het systeem gaf 24/7 inzicht in de actualiteit van de haven en op basis hiervan werden de planningen gemaakt.

Het nieuwe systeem moet op korte termijn worden opgeleverd. De overgang naar het nieuwe systeem moet voor de gebruikers snel en soepel verlopen. Wie levert ons nieuwe systeem met dezelfde functionaliteiten en kan dat binnen de deadline? Netsquare.

15 applicatie nautische informatie

Hoe zorg je er voor dat de implementatie soepel verloopt?

Nieuwe software in het oude vertrouwde MS DOS jasje

 

Wij hebben het systeem opnieuw gebouwd op basis van de huidige nieuwe technieken maar met de lay-out en functionaliteiten van het oude systeem. Voor de gebruiker lijkt het systeem onveranderd met als groot pluspunt dat het systeem veel sneller is geworden. Ook zijn een aantal probleempunten uit het verleden verholpen. Het nieuwe geavanceerde systeem is klaar voor de toekomst.

De eerste evaluatie na oplevering van het systeem was positief. Op het evaluatieformulier had de klant één opmerking geschreven: “de deadline is gehaald en alles werkt zoals het moet werken, zelfs sneller”. Een tevreden klant.

Menu

Navigatie


   

Opzoek naar jou
Laden...